Spanyolország - Svájc

 2010.06.16. 18:35

Ez valami egészen dühítő mérközés volt, és ezzel biztossá vált, hogy minden idők legszarabb VB-jét láthatjuk 2010-ben.

Spanyolok kerete mondhatjuk, hogy a legjobb a világon, a Barcelonából 8, a Real Madridból 5 játékos van a keretben, hogy mást ne mondjak.

Az Európa Bajnok úgy játszott az egész mérkőzés alatt ahogy azt elvártuk tőle. Körömpasszok és mesteri átívelések, forintos labdák jellemezték a játékát. Technikailag kevés magasabban képzett válogatott van, talán nincs is. Gyönyörű apró megmozdulásokból látszott, hogy mennyire tudják ezek a fiúk a focit. Barcelonára hajazó játékstílussal operáltak amely a mai futball legfelső foka. Ha minden igaz és jó a gaz. De nem volt igaz.
A Svájciak ugyanis a felkészülés alatt betonozni tanultak nem futbalozni. Olyan betonvédelmet építettek a náci vezérükkel (Ottmar Hitzfeld), amit még a csicska inter is megirigyelne. Lehet, hogy együtt edzőtáboroztak, hogy feltalálják a foci legalját. Sikerült.
A spanyolok 95 percig próbáltak szépen focizni ami ment is élmény volt nézni ahogy egy az egybe szopatták a svájciakat. Különösen jó csere volt Jesus Navas beállítása a 62-ik percben, aki olyan cseleket produkált amilyeneket már rég láttam, ezen a VB-n meg hasonlót sem. Azonban a svájci beton nagyon erős. Erősebb mint a spanyol bika. Ha reggelig játszották volna a meccset akkor se tudták volna áttörni a falat.
Svájc gólja egészen undorító volt. A spanyol védelem megzavaradott valahogy úgy ahogy a magyar szokott - ritka dolog, hogy párhuzamot vonhatunk a magyar és a spanyol válogatott között - és a svájciak kaptak az alkalmon és bekotorták a labdát. Nem volt szép akció gól, nem volt egyénileg gyönyörű brillírozás egyszerű szerencse amit egy kicsit is élelmes játékos kihasznál. Ezekután újra kötött a beton. Egy két kontrája akadt a svájciaknak ahol megkell hagyni voltak értékelhető villanások többek közt egy kapufa amit szép cselsorozat előzőtt meg és ha abból lett vonla a gól talán nem lenne ennyire dühítő ez az egész. De abból nem lett gól. Hamár kapufa mindenképp megkell említeni Xabi Alonso bődületes bombáját mely a keresztlécen csattant, csoda, hogy a kapu nem dölt meg 45 fokban. Benaglio kapus azt se tudta hanyadikán van elseje, a világ mákja volt vele meg az óragyártó kisiparosokkal, hogy ez a bomba nem akadt be. A meccs végefelé mindent bevetettek a spanyolok, kiugratások, Torres és Villa kezdték érezni egymást de a gól elmaradt. Sajnos.

Tipikusan azon meccsek egyike volt amikor nem a jobb csapat nyert. Ennek tükrében a továbbiakban remélem svájcot mindenki megalázza, hogy tudják hol a helyük. Mindenki csinálja azt amihez ért. A spanyolok focizzanak, a svájciak meg mérjék a 90 percet mert kb. ennyi közük van a focihoz alapvetően.
A játékvezető Howard Webb aránylag tűrhetően vezette a mérközést maradjunk ennyiben.

Viva Espana !
Svájcnak meg remélem ketyeg már az órája - képzeljük ide a 24,23,22 csipogást by Jack Bauer...

Spanyolország - Svájc: 0-1


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekafocihoz.blog.hu/api/trackback/id/tr572086887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

falcsabander 2010.06.16. 19:12:06

egyetértek!!!!!!!!!!!!

jól mondod, cunci!

Forchalad84 2010.06.16. 20:39:35

Rágd a kefét, hülyegyerek! :) Szánalmas a vergődésed. Orvos látott már? Vigyázz, mert ha meglátja, milyen gyökér vagy, bevág egy ketrecbe, hogy mutogathasson a kollégáinak, mint egy ritka súlyos elmezavarban szenvedő barmot. A végén még a PhD-ját is belőled írja.
süti beállítások módosítása