Szamba vs. Communism

 2010.06.16. 00:18

Brazília - Észak-Korea

 

Dávid és Góliát csatálja volt ez eltekintve a végkifejlettől, hogy Góliát végül győzött de azért a kis komcsik megrángatták a brazil medve bajszát, hogy teljes képzavarral éljek.

A meccs elején a himnuszok alatt olyan jelenségre lettem figyelmes melyet még életemben nem láttam, mégpedig azt, hogy az egyik játékos sírt a himnusz alatt. Az egyik észak-koreai. Kissé meglepő volt, hogy a meccs előtt ilyen érzékenyen érinti és csak őt ez a dolog. Aztán eszembe jutott,hogy ez a kommunista korea és lehetséges, hogy az életükért játszottak, és szegény ezért volt olyan kétségbe esett, hogy miért pont a Brazilok miért ? De ennél sokkal valószínűbb, hogy hithű kommunista.

A mérkőzés úgy kezdődött ahogy várható volt Brazília diktálta a tempót a komcsi koreaiak pedig próbáltak védekezni. Mi az, hogy próbáltak ! Sikeresen tették 1 félidőn keresztül. Nagyon fegyelmezetten alkalmazkodtak a Brazilokhoz akik nem nagyon tudtak ezzel mit kezdeni. Ennek oka volt az többek közt,hogy Kaká abszolút formán kívűl volt. A kreativitás szikrája sem csillant meg amikor nála volt a labda. De amikor nem volt nála, akkor sem. Nem tudta szervezni a játékot, egyénileg se tudott helyzetbe kerülni, csak szenvedett. Más játékos nem nagyon tudott szervezni és nem is próbált. Kakától vártam volna, hogy alkosson valami igazán brazilosat, egészen konkrétan " Kakásat " de várhattam ..... Ezért nem lehet otthon hagyni Ronaldinho-t például. Oké,hogy nem ez volt élete szezonja Dinho-nak de nem is a legszarabb szezont tudhatja maga mögött és könyörgöm csak egy AC Milan-ban játszik, és ha az a Felipe Melo aki mindenidők legszarabb Juventusával a hetedik helyen végzett befér a keretbe ráadásul kezdő akkor nekem senki ne magyarázza meg, hogy Ronaldinho-nak nincs ott a helye a VB-n. Következésképp nincs szervező játékos a selecao-ban, illetve nincs meg a váratlan húzások nagymestere ( Pista bácsi ).

Az első gól mely sikeresen áttörte a kommunista védelmet, az Maicon váratlan húzásának és gyönyörű hibátlanul eltalált lövésének köszönhető az 55-ik percben. Ez volt az egyetlen váratlan húzás a braziloktól de ebből minimum egy tucat kellett volna és nem Maicon-tól aki egy szélső védő hanem a már említett Ronaldinho-tól illetve Kaká-tól.

A második gól Robinho forintos labdájából született melyet Elano belsőzött be sakk-matt helyzetben. Szép akció. Ilyeneket várunk a braziloktól. De nem egyet, nem kettőt hanem minimum tizenkettőt egy meccsen.

A harmadik gól a vége fele született, É-Korea betalált ! Kissé elkényelmesedtek a brazilok és a vörös proletárok büntettek.

Összegezve Brazília aki mindig a VB esélyesek közé tartozik, nem kell bemutatni őket óriási erőt képviselnek, csak úgy mint az eddig pályára lépett nagy csapatok - Németországot leszámítva - nem nyűgöztek le. Ez tőlük nekem kevés. Hozták a kötelezőt megvan a 3 pont. No de kérem !? Brazília- Észak-Korea 2-1 ? jó, jó de valahogy azért érezzük, hogy ennél nagyobb arányú győzelem lett volna az elvárható és talán szórakoztató. Ennek ellenére nem volt rossz a meccs. Bár vakok közt félszemű a király.
Észak-Korea komoly hittel és munkás akarattal játszott, személy szerint sokkal kevesebbet vártam tőlük, a braziloktól meg sokkal többet .... Kiváncsian várom, hogy mi lesz az Észak-Koreaiak sorsa a továbbiakban.
Erre vajmi kevés esély van, lényegében 0 de kiváncsi lennék egy Észak-Korea vs. Dél-Korea mérkőzésre. Már csak azért is mivel a két ország nem ismeri el egymást. Érdekesség,hogy az egyik É-Koreai játékos kettős állampolgár. Igen, van Észak és Dél-koreai útlevele is. Mégis "hazátlan" mivel az egyik nem ismeri el a másikat. Érdekes helyzet.

További érdekesség, hogy a meccs játékvezetője magyar, Kassai Viktor volt és két segítője is kis hazánk szülötte. De a legnagyobb érdekesség, hogy jól vezették a meccset.

Brazlília - Észak Korea 2-1
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekafocihoz.blog.hu/api/trackback/id/tr802084978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akso14 2010.06.16. 09:34:51

Egyetértek. Kaká szörnyű formában van és volt az egész szezonban, Dinho sokkal többet mutatott. Alibi passzokat láthattunk csak, legegyszerűbb dolgokat is elrontotta.
A brazil válogatott régen szerethető csapat volt, mert örömmel játszottak, szépen. Ma már zsoldosokból áll ez a válogatott is, és nincsenek kiemelkedő játékosok. Nem az ilyen brazil válogatottat szeretjük azt hiszem. Mindemellett néhány emberen úgy látszik, mintha nem is érdekelné, hogy most hazája válogatottjában játszik. Alibizik. És azt sem értem, hogy egy Melo mit keres a kezdőben. na ennyit.
süti beállítások módosítása